به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت که برخی از اعضای تیم آمریکا در مذاکرات وین پس از اصرار به رویکرد سختگیرانهتر در مذاکرات درباره برنامه هستهای ایران، این تیم را ترک کرده و یا کنار کشیده اند.
روزنامه مذکور در ادامه مینویسد که مقامات آمریکایی تأیید کردند که «ریچارد نفیو» معاون «رابرت مالی» فرستاده ویژه واشنگتن در امور ایران، تیم یاد شده را ترک کرده است. نفیو که از وی به عنوان طراح و معمار اصلی تحریمهای اقتصادی و فشار حداکثری بر ایران یاد میشود، از اتخاذ مواضع سختتر در مذاکرات فعلی حمایت کرده بود و آنطور که گفته میشود، بنا بر برخی اختلاف نظرها از اوایل دسامبر سال گذشته میلادی در مذاکرات وین شرکت نکرده است.
این در حالی است که پس از اینکه نفیو تیم آمریکا را ترک کرده است منابع مطلع گفتند که دو تن دیگر از اعضای تیم یاد شده نیز از مذاکرات وین کنار کشیده اند به این دلیل که آنها نیز خواستار اتخاذ موضع سختتری در قبال ایران در این مذاکرات شده بودند.
وال استریت ژورنال در ادامه و با اشاره به موارد اختلافی بین افراد تیم آمریکایی، به نقل از منابع آگاه در این زمینه مینویسد که از جمله موضوعاتی که موجبات افتراق و جدایی تیم آمریکایی شده، این است که چگونه باید تحریمهای فعلی را اجرا کرد و اینکه چنانچه ایران روند مذاکرات را طولانی کند و همزمان برنامه هستهای را نیز پیش ببرد، آیا باید از مذاکرات خارج شد و به آن پایان داد یا نه.
بروز اختلافات و افتراق در تیم آمریکایی زمانی صورت میگیرد که همزمان خود ایالات متحده و تروئیکای اروپایی با توسل به بهانههای مختلف و از جمله مهمترین دستاویز آنها یعنی ضیق وقت، هشدار میدهند که تنها چند هفته تا پایان این مذاکرات باقی نمانده است.
وال استریت ژورنال این نکته را یاد آور میشود که ایران از مذاکره و گفتگوی مستقیم با آمریکا در مذاکرات وین خودداری کرده است اما وزیر امور خارجه ایران روز گذشته اعلام کرد که در صورت پیشرفت مذاکرات، تهران انجام این کار را بررسی خواهد کرد.
وزارت خارجه آمریکا نیز در همین رابطه اعلام کرد که آماده دیدار مستقیم با مقامات ایرانی برای گفتگو درباره توافق هستهای و سایر موضوعات است.
روزنامه آمریکایی یاد شده در ادامه و به نقل از منابع مذکور مینویسد که تنشها و اختلافات در تیم ایالات متحده از تابستان سال گذشته میلادی بر سر طیفی از موضوعاتی که در بالاترین سطوح دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در موردشان بحث و گاه تصمیم گیری شده است، افزایش یافته است.
بروز اختلافات و تنشها در تیم آمریکایی نشان از چندگانگی نگاه و رویکردهای موجود در بالاترین ساختارهای حکومتی در ایالات متحده است و نشانگر این حقیقت که دولتهای آمریکا فارغ از اینکه چه کسی رئیس جمهور باشد، بسیار غیر قابل اتکا و اعتمادند و به دلیل همین مسئله است که ایران بر خواسته برحق خود یعنی ضمانتهای محکم و کافی در هر نوع توافقی با غرب و به ویژه آمریکا تاکید می ورزد.
نظر شما